Ο Όμιλος Angelini

Από τις απαρχές των δραστηριοτήτων του στο Φαρμακευτικό τομέα μέχρι και τη σημερινή επέκτασή του σε διάφορους τομείς, ο Όμιλος Angelini είχε ανέκαθεν μια αποστολή: την εξατομικευμένη φροντίδα για την καθημερινή υγεία και ευεξία.

Φαρμακευτικός Τομέας

Στο Φαρμακευτικό τομέα, η Angelini είναι μια Εταιρεία «ολοκληρωμένων λύσεων» η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στην έρευνα και την ανάπτυξη, όπως, επίσης, την παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών μορίων, πρωτότυπων φαρμάκων, γενοσήμων, ιατρικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής. Σε διεθνές επίπεδο, η Angelini επικεντρώνεται στους ακόλουθους θεραπευτικούς τομείς: ανακούφιση από τον πόνο και αντιμετώπιση φλεγμονών, παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (Κ.Ν.Σ.). Έχει θυγατρικές σε: Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρωσία, Η.Π.Α. και Τουρκία και απασχολεί στο δυναμικό της 3.000 άτομα, μεταξύ των οποίων 180 ερευνητές και 1.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι.

Τα πιο γνωστά διεθνή εμπορικά σήματα είναι: Trittico (τραζοδόνη, αντικαταθλιπτικό), Tantum (βενζυδαμίνη, αντιφλεγμονώδες), Aulin (νιμεσουλίδη, αναλγητικό-αντιφλεγμονώδες), Vellofent (φεντανύλη, αναλγητικό), Latuda (υδροχλωρική λουρασιδόνη, αντιψυχωτικό) και Xydalba (νταλμπαβανσίνη, αντιβιοτικό).

Τα φαρμακευτικά προϊόντα της Angelini διανέμονται παγκοσμίως χάρις σε συμφωνίες αδειοδότησης και εξαγωγής με περισσότερους από 50 συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών πολυεθνικών φαρμακευτικών Εταιρειών. Τα πιο διαδεδομένα μόρια είναι η Τραζοδόνη (αντικαταθλιπτικό), η Βενζυδαμίνη (αντιφλεγμονώδες) και η Προυλιφλοξασίνη (αντιβιοτικό), όλα προϊόντα που έχουν προέλθει από την ερευνητική δραστηριότητα της Angelini.

Σε τοπικό επίπεδο, η Angelini εξειδικεύεται, επίσης, σε συγκεκριμένους τομείς  χάρις στη δυναμική των εμπορικών της σημάτων. Στην Ιταλία, η Angelini είναι μία εκ των κορυφαίων φαρμακευτικών Εταιρειών βάσει όγκου πωλήσεων και ηγέτιδα στον τομέα της αυτοθεραπείας με προϊόντα όπως: Tachipirina, Moment, Amuchina.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του Φαρμακευτικού Tομέα για το 2018 άγγιξε τα 881 εκ. ευρώ.


Τα τελευταία χρόνια η Angelini εφαρμόζει στρατηγικές διεθνούς επέκτασης σε χώρες με υψηλή δυναμική ανάπτυξης, τόσο μέσω στοχευμένων εξαγορών όσο και μέσω της ενίσχυσης των ήδη υπαρχουσών δομών στο εξωτερικό. Από το 2000 ο κύκλος εργασιών από το εξωτερικό είναι διαρκώς αυξανόμενος.

κορυφή

Προσωπική Φροντίδα

Ιδρυόμενη το 1958 από την Angelini, η Fater είναι μία ιταλική εταιρεία που το 1992 προήλθε από την κοινοπραξία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Procter & Gamble και Angelini. Κατασκευάζει και διανέμει τα προϊόντα μάρκας ACE, Neoblanc και Comet σε 39 χώρες στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολικής Αφρικής. Στην Ιταλία έχει επεκταθεί στην αγορά των προϊόντων προσωπικής υγιεινής από τα τέλη του '60 και τώρα παράγει και πουλάει προϊόντα μάρκας όπως Pampers, LINES, LINES Specialist και Tampax. 

Η Fater είναι μια δυναμική εταιρεία που επενδύει στην καινοτομία γύρω στο 4% από τον Eτήσιο Kύκλο Eργασιών της. Η βαθειά γνώση των κοινών δεξιοτήτων των καταναλωτών και των αγορών και η αναζήτηση αποτελεσματικότητας είναι οι κινητήριοι μοχλοί ανάπτυξης μακροπρόθεσμα. Η έδρα μας βρίσκεται στην Πεσκάρα. Τα εργοστάσια παραγωγής βρίσκονται στην Πεσκάρα και στο Campochiaro (CB) στην Ιταλία και στο εξωτερικό στο Πόρτο, την Πορτογαλία, το Mohammedia στο Μαρόκο και το Gebze της Τουρκίας.

κορυφή

Μηχανολογία

Με την Fameccanica, η Angelini είναι παγκόσμιος ηγέτης στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση ολοκληρωμένων γραμμών παραγωγής για είδη υγιεινής μίας χρήσης. Η Fameccanica είναι θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στη Fater, μετά από κοινοπραξία μεταξύ της Angelini και της Procter & Gamble. Από το 1975, η Fameccanica χαρακτηρίζεται από τεχνολογία αιχμής, συνεχή καινοτομία και ικανότητα συνεργασίας με πελάτες και προμηθευτές. Αυτές οι ιδιότητες συνέβαλλαν στην ενίσχυση της τάσης ανάπτυξής της, αναγκάζοντάς την να αναλάβει τις διαστάσεις ενός διεθνούς ομίλου. 

Σήμερα ο όμιλος Fameccanica αποτελείται από τέσσερις εταιρείες: Fameccanica.Data στην Ιταλία, Fameccanica Machinery Shangha στη Σανγκάη, Fameccanica do Brasil στη Βραζιλία και Fameccanica North America στη Βόρεια Αμερική.

κορυφή

Αμπελουργία

Η Bertani Domains είναι ένας από τους σημαντικότερους ομίλους στην ιταλική οινοπαραγωγή. Αποτελείται από 6 οινοποιεία, συνολικού ύψους 1.700 εκταρίων, από τα οποία 460 είναι αμπελώνες, με συνολική παραγωγή περίπου 4 εκατομμυρίων φιαλών ετησίως. 

Στα τρία ιστορικά οινοποιεία της Τοσκάνης, η Bertani Domains παράγουν εκλεκτά κρασιά : Brunello di Montalcino (Val di Suga στο Montalcino), Vino Nobile di Montepulciano (Trerose στο Montepulciano) και Chianti Classico (San Leonino Castellina στο Chianti). Στην περιοχή Marche, το Fazi Battaglia παράγει Verdicchio, ενώ το οινοποιείο Puiatti, στο Friuli, είναι γνωστό για το διάσημο Collio και Isonzo DOC. Η εταιρεία Bertani είναι γνωστή για την παραγωγή του Amarone στην περιοχή Valpantena.

κορυφή

Αρωματοποιία

Η Angelini Beauty είναι η επιχειρηματική μονάδα του ομίλου Angelini που δραστηριοποιείται στον τομέα της αρωματοποιίας και των καλλυντικών. 

Η εταιρεία δημιουργεί, αναπτύσσει και διανέμει παγκοσμίως αρώματα και προϊόντα ομορφιάς, έχοντας άδεια για σημαντικές μάρκες όπως η Trussardi, η Laura Biagiotti, η Angel Schlesser, η Gianfranco Ferrè, η Blumarine, Armand Basi, Mandarina Duck και Anne Möller. Διανέμει τα εμπορικά σήματα Versace και Moschino στην Ισπανία και τα εμπορικά σήματα Ferragamo και Filorga στη Γερμανία. Σε διεθνές επίπεδο, η Angelini Beauty δραστηριοποιείται άμεσα σε στρατηγικές αγορές όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Αυστρία. Τα αρώματα της είναι διαθέσιμα σε περίπου 85 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και Άπω Ανατολή, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Λατινική Αμερική.

κορυφή