Ο Όμιλος Angelini

Από τις απαρχές των δραστηριοτήτων του στο Φαρμακευτικό τομέα μέχρι και τη σημερινή επέκτασή του σε διάφορους τομείς, ο Όμιλος Angelini είχε ανέκαθεν μια αποστολή: την εξατομικευμένη φροντίδα για την καθημερινή υγεία και ευεξία.

Φαρμακευτικός Τομέας

Στο Φαρμακευτικό τομέα, η Angelini είναι μια Εταιρεία «ολοκληρωμένων λύσεων» η οποία δραστηριοποιείται ενεργά στην έρευνα και την ανάπτυξη, όπως, επίσης, την παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών μορίων, πρωτότυπων φαρμάκων, γενοσήμων, ιατρικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής. Σε διεθνές επίπεδο, η Angelini επικεντρώνεται στους ακόλουθους θεραπευτικούς τομείς: ανακούφιση από τον πόνο και αντιμετώπιση φλεγμονών, παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (Κ.Ν.Σ.), πρόληψη των λοιμώξεων και αντιμετώπιση λοιμωδών ασθενειών. Έχει θυγατρικές σε: Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Ελλάδα, Ρωσία, Κοινοπολιτεία των Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), Η.Π.Α., Πακιστάν και Τουρκία και απασχολεί στο δυναμικό της 3.000 άτομα, μεταξύ των οποίων 100 ερευνητές και 1.000 εμπορικοί αντιπρόσωποι.

Τα πιο γνωστά διεθνή εμπορικά σήματα είναι :Trittico (τραζοδόνη, αντικαταθλιπτικό), Tantum (βενζυδαμίνη, αντιφλεγμονώδες), Aulin (νιμεσουλίδη, αναλγητικό-αντιφλεγμονώδες) και Vellofent (φεντανύλη, αναλγητικό). Στο νοσοκομειακό τομέα η Angelini έχει παρουσία με το προϊόν Xydalba (νταλμπαβανσίνη), ένα νέας γενιάς αντιβιοτικό, εγκεκριμένο για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών που πάσχουν από οξείες βακτηριακές λοιμώξεις του δέρματος και των μαλακών μορίων (ABSSSI).

Τα φαρμακευτικά προϊόντα της Angelini διανέμονται παγκοσμίως χάρις σε συμφωνίες αδειοδότησης και εξαγωγής με περισσότερους από 60 συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών πολυεθνικών φαρμακευτικών Εταιρειών. Τα πιο διαδεδομένα μόρια είναι η Τραζοδόνη (αντικαταθλιπτικό), η Βενζυδαμίνη (αντιφλεγμονώδες) και η Προυλιφλοξασίνη (αντιβιοτικό), όλα προϊόντα που έχουν προέλθει από την ερευνητική δραστηριότητα της Angelini.

Σε τοπικό επίπεδο, η Angelini εξειδικεύεται, επίσης, σε συγκεκριμένους τομείς  χάρις στη δυναμική των εμπορικών της σημάτων. Στην Ιταλία, η Angelini είναι μία εκ των κορυφαίων φαρμακευτικών Εταιρειών βάσει όγκου πωλήσεων και ηγέτιδα στον τομέα της αυτοθεραπείας με προϊόντα όπως: Tachipirina, Moment, Amuchina.
 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών του Φαρμακευτικού τομέα για το 2016 άγγιξε τα 837 εκ. ευρώ, ενώ το 2017 έφθασε τα 876 εκ.ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια η Angelini εφαρμόζει στρατηγικές διεθνούς επέκτασης σε χώρες με υψηλή δυναμική ανάπτυξης, τόσο μέσω στοχευμένων εξαγορών όσο και μέσω της ενίσχυσης των ήδη υπαρχουσών δομών στο εξωτερικό. Από το 2000 ο κύκλος εργασιών από το εξωτερικό είναι διαρκώς αυξανόμενος ενώ το 2016 έφθασε σχεδόν το 50%.

κορυφή

Προσωπική Φροντίδα

Η Angelini κατέχει ηγετική θέση στην ιταλική αγορά με απορροφητικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας, με την Εταιρεία Fater, η οποία προήλθε το 1992 από την κοινοπραξία μεταξύ της Angelini και της Procter & Gamble, για τα προϊόντα Lines και Pampers, Linidor και Dignity, Tampax και Tempo. Το 2012 η Fater εμπλούτισε το χαρτοφυλάκιό της με την εξαγορά των εμπορικών σημάτων ACE και NEOBLANC, εισχωρώντας, έτσι, στην αγορά προϊόντων καθαριότητας.

Η Εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας, στον τομέα των απορροφητικών προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Υπολογίζεται ότι 2 στις 3 οικογένειες στην Ιταλία χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα από τα προϊόντα της Fater.

Έχοντας ιδρυθεί από την οικογένεια Angelini το 1958, η Fater είναι σήμερα μια ιταλική Εταιρεία που γνωρίζει απόλυτα τις ανάγκες των καταναλωτών της και υιοθετεί τις μεθόδους διεθνούς επιχείρησης. Η Εταιρεία έχει έδρα στην Πεσκάρα και εγκαταστάσεις παραγωγής σε Πεσκάρα (Ιταλία), Καμποκιάρο (Ιταλία), Πόρτο (Πορτογαλία) και Μοχαμέντια (Μαρόκο). Η Fater απασχολεί πάνω από 1.400 άτομα. Είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 Σύστημα Ποιότητας, ISO 14001 (Environmental Management System και EMAS) και OSHAS 18001 (Management of Health and Safety at Work System). Η τελική ποιότητα των προϊόντων είναι αποτέλεσμα  κριτηρίων επεξεργασίας αυστηρότερων της εθνικής  και κοινοτικής νομοθεσίας, με μοναδικό στόχο την απόλυτη προστασία της υγείας και της φροντίδας του καταναλωτή.

Η Fater έχει βραβευτεί με το «Great Place to Work Award», ως η καλύτερη Εταιρεία στην Ιταλία αναφορικά με το εργασιακό της κλίμα και την ποιότητα του εργασιακού της χώρου.

Η Fater επενδύει κάθε χρόνο περισσότερα από 750.000 ευρώ σε προγράμματα κατάρτισης. Θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως μια σχολή διοίκησης, λόγω της συστηματικής κατάρτισης και των προηγμένων μεθόδων που εφαρμόζονται.

κορυφή

Μηχανολογία

Με την Fameccanica, η Angelini είναι ο απόλυτος παγκόσμιος ηγέτης στο σχεδιασμό, στην κατασκευή και διάθεση ολοκληρωμένης παραγωγής της σειράς απορροφητικών προϊόντων υγιεινής μιας χρήσης. Η Fameccanica είναι θυγατρική Εταιρεία που ελέγχεται εξ’ ολοκλήρου από την Fater, η οποία προέκυψε από συγχώνευση μεταξύ Angelini και Procter&Gamble. Από το 1975, η Fameccanica ξεχωρίζει στον τομέα της πρωτοποριακής  τεχνολογίας, της συνεχούς καινοτομίας και της σχέσης της με πελάτες και προμηθευτές. Αξίες που έχουν συμβάλει στην συνεχή ανάπτυξή της και στην απόκτηση φήμης παγκοσμίων διαστάσεων. Οι εγκαταστάσεις της Fameccanica στο Sambuceto di S. Giovanni Teatino (CH), όπου σχεδιάζονται και κατασκευάζονται οι ειδικές μηχανές για τις παιδικές πάνες και τις σερβιέτες, εξασφαλίζουν τη συνεχή ανάπτυξη στο χώρο της τεχνολογίας και ενισχύουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα.

Σήμερα η Fameccanica αποτελείται από τέσσερις Εταιρείες: την Fameccanica. Data στην Ιταλία, πρότυπο κέντρο και σημείο αναφοράς, την Fameccanica Machinery Shanghai, την Fameccanica do Brasil και την Fameccanica North America.

κορυφή

Αμπελουργία

Η Bertani Domains δραστηριοποιείται στην οινοπαραγωγή, συνδυάζοντας την πείρα αιώνων με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στο χώρο.

Σήμερα, η Bertani Domains διαθέτει 6 οινοποιεία, 8.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 5.000 είναι αμπέλια, παραγωγή η οποία ανέρχεται σε 4 εκ. φιάλες ετησίως και 10.000 στρέμματα γεωργικής γης στην περιοχή Marche της Ιταλίας. Στα τρία ιστορικά κελάρια της Τοσκάνης, παράγονται τα εξής εκλεκτά κρασιά με ονομασία προέλευσης: Brunello di Montalcino (Val di Suga a Montalcino), Vino Nobile di Montepulciano (TreRose a Montepulciano) και Chianti Classico (San Leonino a Castellina in Chianti). Στην Tenuta Collepaglia nei Castelli di Jesi παράγεται το Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore. Το κελάρι Puiatti στο Φριούλι είναι γνωστό για το ξεχωριστό DOC del Collio e dell’Isonso, ενώ η Bertani Domains είναι ιδιαιτέρως γνωστή για το Amarone, στην περιοχή του Valpantena, στα βόρεια της Βερόνας.

Το 2015 η Bertani Domains εξαγόρασε την εταιρεία Fazi Battaglia (Marche), μια εταιρεία φημισμένη για την παραγωγή Verdicchio.

κορυφή

Αρωματοποιία

Η Angelini Beauty αποτελεί την επιχειρηματική μονάδα του Ομίλου Angelini η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της Αρωματοποιίας και των Καλλυντικών στην Ισπανία, στην Ιταλία και στη Γερμανία.

Η Angelini Beauty δημιουργεί , αναπτύσσει και διανέμει σε παγκόσμιο επίπεδο αρώματα και προϊόντα ομορφιάς, με άδεια διανομής για ισχυρά εμπορικά σήματα  Αngel Schlesser, Anne Moller, Armand Basi, Blumarine, Dsquared2, Gianfranco Ferrè, Mandarina Duck, Pomellato, Trussardi και από το 2015, Laura Biagiotti.

Σε διεθνές επίπεδο , οι πρώτες ύλες αρωμάτων διανέμονται σε περίπου 85 χώρες σε όλη την Ευρώπη , τη Μέση Ανατολή , την Ασία και την Άπω Ανατολή , τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Λατινική Αμερική .

Η εταιρεία είναι ο αποκλειστικός διανομέας στην Ισπανία των Οίκων Versace, Moschino και στη Γερμανία του Οίκου Ferragamo .

κορυφή